MORE

Oticon More е нов член на премиум класата Oticon слушни апарати кој ги носи најновите технолошки достигнувања од оваа област.

Како што самото име ни кажува, MORE (повеќе) им нуди на корисниците повеќе искуства во слушањето во секојдневниот живот. MORE е слушен апарат со поголема брзина, прецизност и квалитет во слушањето.

ДОСТАПНИ БОИ:
MORE MORE
MORE MORE
MORE MORE
MORE MORE
MORE MORE
MORE MORE
MORE MORE
MORE MORE
MORE

ДИЗАЈНИРАН ДА ГО ПОДРЖИ ВАШИОТ МОЗОК

MORE

ПРВ СЛУШЕН АПАРАТ НА СВЕТОТ СО ДЛАБОКА НЕВРОЛОШКА МРЕЖА

MORE

ПОВРЗУВАЊЕ БЕЗ НАПОР

Револуционерната интелегентна технологија која препознава 12 милиони звуци од вистинскиот живот му дава на мозокот повеќе информации неопходни за подобро разбирање на говорот со помалку напор и способност за подобро памтење. OTICON MORE користи длабока невролошка мрежа како би препознал што треба да се истакне во прв план на слушањето( звуци од поголем интерес),а што треба да се остави во позадина(звуци од помал интерес). На тој начин создава подобра разлика меѓу изворите на звуци.

Новата Polaris платформа им овозможува на корисниците значајните звуци да бидат во рамнотежа со звуците од опкружувањето. Во ситуација кога корисниците разговараат со група на пријатели во ресторан, сакаат да бидат во можност да ги разбираат сите што зборуваат а истовремено да ги слушаат позадинските звуци како што се бучава во сообракај, работа на вентилатор, музика, мрморењето на луѓето, да уживаат во атмосферата на местото и истата да не им пречи во разбирањето на говорот.

MORE

MoreSound Intelligence и MoreSound Amplifier преставуваат новитет во работата на слушните апарати. MoreSound Intelligence овоможува важните звуци да се издвојат од позадинските звуци, додека MoreSound Amplifier овозможува тие звуци да се слушаат појасно и почисто од позадинските звуци со што корисникот би имал потполно разбирање без пречки.

НОВИТЕТИ КОИ ГИ ПОСЕДУВА OTICON MORE СЛУШНИОТ АПАРАТ СО КОИ СЕ ИЗДВОЈУВА ОД ПРЕТХОДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ НА АПАРАТИ:

1.Подобар квалитет на разбирање во предизвикувачки ситуации благодарејки на MoreSound Intelligence, Длабока невролошка мрежа и зголемена прецизност со MoreSound Amplifier.
2.Подобар квалитет на звукот заради Polaris платформата која има зголемен број на канали за обработка на звукот.
3.Поквалитетна поврзаност заради можноста за безжично поврзување и со Android телефоните.

Oticon More доаѓа исклучиво во mini RITE RC варијанта која користи Литиум јонски батерии кои се полнат за три часа.
Посоветувајте се со нашите аудиолози и проверете дали Oticon More е правото решение за Вашиот слух!

Погледнете како Oticon слушните апарати изгледаат во уво.

MORE

БЕСПЛАТНО ИСПРОБАЈТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ

Модел: MORE

    Ria 2