БАТЕРИИ ЗА СЛУШНИ АПАРАТИ

Батериите за слушни апарати на Аудитива гарантираат врвни перформанси и долговечност на вашите електронски уреди.

Вашиот избор на специфичен модел на батерија ќе зависи дирекно од видот на слушното помагало и интензитетот на неговата употреба. Истражете ја нашата понуда и изберете ги оние што одговараат на вашиот уред.

БАТЕРИИ ЗА СЛУШНИ АПАРАТИ – КОГА Е ПОТРЕБНО ДА СЕ ЗАМЕНИ
БАТЕРИЈАТА?

Вашиот модел на слушно помагало, зачестеноста на неговата употреба како и надворешните фактори (температура, влажност, надморска височина) во голема мера ќе го одредат животниот век на батеријата. Во просек може да трае од 5 до 14 дена.

Траењето на батеријата е всушност пократко од стандардните очекувања на луѓето, а главната причина за тоа е фактот што слушните помагала работат континуирано во текот на денот, како и фактот што моќниот звук бара поголема количина на електрична енергија.

Батеријата треба да се смени во моментот кога ќе регистрирате дека звукот одеднаш стане нејасен или дека е неопходно да се засилува слушниот апарат почесто отколку што сте навикнати.

Доколку не сте сигурни за промената, можете да се консултирате со нашиот стручен тим во било кое време.

БАТЕРИИ ЗА СЛУШНИ АПАРАТИ – КОИ МОДЕЛИ НА БАТЕРИИ СЕ
НАЈДОБРИ ЗА ВАС?

Општата препорака на специјалистите и експертите кои се занимаваат со оштетување на слухот е да се одлучат за нови и стандардизирани батерии наместо за батерии за слушно помагало кои се полнат. Оваа втората спомената категорија често има променлив капацитет, така што не може со сигурност да гарантира истовремено функционирање на слушните помагала.

Како дел од нашата понуда и во зависност од големината и типот на уредот, можете да изберете некои од следниве модели:

Важно е да се напомене дека оваа опрема е наменета исклучиво за слушни апарати и не може да се користи за други намени. Исто така, избегнувајте да ги чувате на влажни места, во близина на метал, како и на екстремно ниски или високи температури за да не се испразни батеријата самостојно.

БАТЕРИИ ЗА СЛУШНИ АПАРАТИ – ЦЕНА ФОРМИРАНА ВО СОГЛАСНОСТ
СО ПОНУДАТА

На нашата веб-страница во секое време може да пронајдете батерии од различни модели и капацитети и да ги нарачате онлајн. Аудитива веќе две децении им помага на клиентите да го подобрат својот слух и активно да учествуваат во секојдневните интеракции, за да бидете сигурни дека сте на вистинското место! Покрај онлајн купување, достапни сме за вас и на бројни локации низ Македонија.

Контактирајте не за какви било нејаснотии и сомнежи, а нашиот тим ќе ви одговори во најкраток можен рок!