ЗАДУШНИ СЛУШНИ АПАРАТИ

Задушни слушни апарати се дискретни уреди кои се сместени позади увото на корисникот. Овие апарати се состојат од задушен дел, односно пластично куќиште во кое се наоѓаат сите елктронски компоненти, и протетички дел, со помош на кој звукот се спроведува во ушниот канал на корисникот. Благодарејќи на широкиот спектар на технички карактеристики погодни се за сите типови на оштетување на слух.

ЗАКАЖЕТЕ ЈА ОВАА УСЛУГА!

  Задушни служни апарати се достапни во неколку различни модели:

  • BTE – уред со регуларни димензии што се стандардно поставува зад уво.
  • BTE POWER – звучен уред што располага со значително повеќе функции со кои можете да го збогатите вашиот слушен опит и да добиете поширок прием на звук.
  • Mini BTE – најмал модел на звучни апарати за уши, кој располага со помала школка што го прави практично невидлив. Често има помали цевки и користи прилагодени или инстант-фит слушалки.

  Во пријатна атмосфера, со помош на нашиот стручен тим, изберете идеален модел што ќе се приспособи кон вашите индивидуални потреби. Сите апарати на Аудитива се дизајнирани да се анатомски совршено постават и се многу удобни за носење.

  Контактирајте не и изберете го вашиот совршен уред!