ЗА НАС

Компанијата Аудитива, веќе долги години ја носи титулата лидер на пазарот на Македонија во аудиологијата и аудиолошката опрема. Нашата примарна визија се 

заснова на идејата за обезбедување максимална поддршка на лицата со оштетен слух и нивните семејства – затоа ние сме посветени на целта да обезбедиме, како доверлив партнер, широк спектар на услуги, од тестирање на слух и консултации, до врвни  модели на слушни апарати.

Задоволните корисници се наш приоритет и верувaме дека големината на една компанија може да се мери само со степенот на  доверба што ја покажуваат нашите пациенти. Ова нас нѐ мотивира уште повеќе да обезбедиме поддршка со помош на нашите професионални вработени, користејки ја притоа најсовремена дијагностичка опрема во сите наши претставништва.

ДАНСКИ КВАЛИТЕТ-ДОМАШНО ЗНАЕЊЕ

Ние сме генерален дистрибутер на данскиот бренд Oticon, светски најдоверлив и најдобар произведувач на слушни уреди со традиција долга 119 години. За нивниот квалитет и успех говори и податокот дека сите иновации во областа на слушните помагала произлегле од истражувачкиот центар на Oticon.

Покрај застапеноста, се занимаваме и со продажба на батерии за слушни апарати, средства за чистење како и изработка на посебни антифони по мерка на корисниците. За секој слушен апарат се зема отисок од Вашиот слушен канал, што практично значи дека овој уред е прилагоден на индивидуалната анатомија на ушниот канал.

Нашата идеја е да бидеме што поблиску до секое лице со оштетен слух и затоа сме присутни низ цела Македонија и регионот.

Во секое  преставништво на Аудитива ќе Ве пречекаат дефектолози и специјалисти кои ќе одговорат на секое Ваше барање. Како компанија постојано целиме кон што поголем и побрз напредок. Од таа причина ги мотивираме нашите вработени постојано да се усовршуваат и посетуваат меѓународни едукации од областа на аудиологијата,со цел стекнататото знаење и искуство да се пренесе на работата со пациентите.

НЕГУВАМЕ ИНДИВИДУАЛЕН ПРИСТАП СО СЕКОЈ КОРИСНИК

Сметаме дека индивидуалниот пристап кон секоја личност и нејзините потреби се најдобар пат до добар слух. Кај нас секој корисник на слушен апарат може да се обрати до својот дефектолог и да добие совети прилагодени на неговата специфична состојба на слухот.

Секое наше преставништво е опремено со најсовремена дијагностичка опрема за проверка на слухот и опрема за подесување на слушните помагала. Пред изборот на соодветниот модел на апарат и неговото подесување, големо внимание посветуваме на точното одредување на моменталната состојба на слухот на секој корисник.

Долготрајната грижа за пациентите вклучува бесплатно подесување на слушните апарати после купувањето, бесплатни совети од искусни дефектолози, обезбеден сервис во гарантен рок и надвор од него, и сите помошни уреди кои можат да го олеснат користењето на овие апарати и да го подобрат квалитетот на живот на луѓето кои секојдневно ги користи.

УСПЕХОТ НА КОМПАНИЈАТА ГО МЕРИМЕ СПОРЕД СТЕПЕНОТ НА КВАЛИТЕТ НА УСЛУГИ

Секое наше преставништво е максимално посветено на својата политика на квалитет која вклучува:

 • Дистрибуција на дански слушни апарати Oticon со врвен квалитет
 • Посветен однос кон пациентите и желба за подобрување на квалитетот на живот
 • Без чекање, со претходно телефонско закажување
 • Бесплатни совети во врска со слухот од страна на искусни дефектолози
 • Бесплатна проба на најсовремени слушни апарати
 • Бесплатно подесување на слушни апарати после купувањето
 • Изработка на квалитетна аудиолошка протетика
 • Обезбедени батерии, средства за чистење и сите помошни уреди кои можат да го олеснат користењето на слушни апарати и да го подобрат квалитетот на живот
 • Повеќе начини на набавка на слушни апарати: ФЗОМ,  приватно купување
 • Неколку начини на плаќање: ќеш, картица, на рати преку Silk Road банка (на 12 рати без камата), плаќање на жиро-сметка

Обезбеден сервис во гарантен рок и надвор од гарантен рок, кој секогаш ги има на располагање сите делови

Комбинацијата и успешната имплементација на политиката на квалитет е главна причина зошто нашата компанија се издвојува и со години одржува завиден статус.

АУДИТИВА ВО БРОЈКИ
O nama

13

ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

O nama

15+

ВРАБОТЕНИ

O nama

7

ЛОКАЦИИ

O nama

40000+

ПАЦИЕНТИ

O nama

10+

ДЕЦА СЕ РОДИЈА ВО КОЛЕКТИВОТ

АУДИТИВА ВРЕМЕНСКА ЛИНИЈА

2010 год.

ОСНОВАЊЕ НА ФИРМАТА АУДИТИВА ВО СКОПЈЕ

2012 год.

ОТВАРАЊЕ НА ПРОДАВНИЦА ВО БИТОЛА

2013год.

ОТВАРАЊЕ НА ПРОДАВНИЦА ВО КУМАНОВО И ШТИП

2014год.

ОТВАРАЊЕ НА ПРОДАВНИЦА ВО ТЕТОВО

 • Oticon семинар во Копенхаген, Данска-едукација од областа на слушните апарати

2017год.

ОТВАРАЊЕ НА ВТОРА ПРОДАВНИЦА ВО СКОПЈЕ- БИТ ПАЗАР

 • Oticon семинар во Копенхаген, Данска-едукација од областа на слушните апарати

2018год

ОТВАРАЊЕ НА ПРОДАВНИЦА ВО ГЕВГЕЛИЈА

2022год.

Оticon семинар во Исланд -новитети од Oticon

OTICON ВРЕМЕНСКА ЛИНИЈА
 • O nama

  1904-Компанијата е основана во Данска од страна на Ханс Демант, поттикнат од неговата желба да и помогне на својата жена која имала оштетен слух. Првиот слушен апарат е продаден во 1904 год. А бидејќи заинтересираноста била голема Ханс кој дотогаш водел работилница за изработка на часовници, се посветил на продажба на апарати како дистрибутер во Данска, Норвешка и Шведска.

 • O nama

  1910-Кога Ханс починал, неговиот син Вилијам ја превземал работата и почнал да ја развива визијата на компанијата каква што сега ја познаваме.

 • O nama

  1940-Вилијам Демант го произвел првиот слушен апарат направен во Данска познат како Acousticus.

 • O nama

  1946-Компанијата за слушни апарати званично почнала да го користи името ''Oticon'' заснован на грчките зборови ''уво''(oti) и ''со''(con).

 • O nama

  1977-Поттикнат од меѓународниот развој, Oticon го преставува првиот ултра дискретен in-the-ear слушен апарат.

 • O nama

  1996-Oticon го лансира првиот потполно дигитален слушен апарат DigiFocus. Напредната амплификација на звук се програмира така што се прилагодува на индивидуалното оштетување на слух.

 • O nama

  2004-Oticon прославува 100 години oд основањето и почетокот на грижа на слухот на луѓето на кои им е потребна подршка за поквалитетен живот. Компанијата го преставува слоганот ''People first (луѓето на прво место)” и позната е низ светот како еден од најголемите производители на слушни апарати.

 • O nama

  2007-Редефинирање на слушните апарати-Oticon лансира нов модел Epoq. Сега два слушни апарати можат континуирано да комуницираат измеѓу себе и да создадат природна звучна слика. Ново технолошко решение создава подобро чувство за звучна слика во опкружувањето на корисникот и овозможува поврзување на слушните апарати со мобилни телефони и уреди.

 • O nama

  2014-Слушаме со помош на мозокот - Најновиот Oticon слушен апарат со помош на Brain Hearing технологија го подржуваат начинот на кој работи мозокот создава осет за звукот кој е приближно на природното слушање со помалку оптеретување на мозокот и помалку замор на корисникот.

 • O nama

  2016-Со лансирање на новиот апарат Oticon Opn, компанијаta Oticon го прифати предизвикот кој до тогаш ни најнапредните решенија за слух не можеа да го решат-можноста за слушање во бучна средина каде повеќе луѓе разговараат. Покрај едноставно поврзување со паметните телефони и безжични уреди, Opn е прв апарат кој се поврзува на интернет.

 • O nama

  2020-Oticon ја престави новата водечка насока “Технологија која го менува животот” и ја претстави најнапредната понуда на слушни апарати. Сега децата и возрасните можат уште повеќе да ги искористат предностите на напредните Oticon решенија за слух кои освен подобар слух влијае и на целиот квалитет на живот.

OTICON-СЛУШНИ АПАРАТИ СО СКАНДИНАВСКИ КВАЛИТЕТ

Во 2023 год. компанијата Oticon прослави 119 години од постоењето. Денес, оваа меѓународна компанија дистрибуира слушни помагала во преку 120 земји низ светот. Во Oticon луѓето се секогаш на прво место и тоа е постојан потсетник за важноста на слухот за квалитетен живот. Бидејќи слухот и комуникацијата се значајни за меѓучовечките односи, компанијата се фокусира на иновативна и најсовремена технологија која ќе помогне во одржување на овие односи.

Имајќи предвид дека секоја година се инвестира во развој на напредни технологии, често сме први во областа на револуционерните технолошки новитети на слушните апарати.

Oticon слушните апарати се издвојуваат по современиот дизјан и врвен квалитет, и можат да корегираат различни нивоа на оштетувањаод благи до многу тешки. Тие се целосно дигитални и нивниот звук е природен.

Најновите модели имаат можност да го маскираат зуењето во ушите (тинитус) на што се жалат голем број на клиенти. Исто така, многу од нив имаат и безжична конекција со мобилен телефон, кое го олеснува телефонирањето при возење па во оваа ситуација нема потреба да се држи телефонот во рака.

Оваа компанија може да се пофали со континуирано подобрување насочено кон пронаоѓање и дизајнирање идеални решенија за подобар слух.

СОРАБОТКАТА МЕЃУ КОМПАНИЈАТА OTICON И АУДИТИВА Е ГАРАНЦИЈА ЗА КВАЛИТЕТ

Компанијата OTICON на нашиот пазар е од далечната 1965 година, кога започнала со продажба во поранешна СФРЈ преку тогашната фирмаЈуголек од Белград. Нашата компанија работи од 2010 година, а со години наназад сме генерални дистрибутери на Oticon слушни апарати и опрема за територијата на Република Македонија.

За тоа време, од нашите простории излегоа многу задоволни клиенти со Oticon слушни апарати. Планираме да продолжиме во таа насока и заедно да донесеме иновации и современи решенија za подобар слух на пазарот на Македонија!

AUDIOVOX TIM

×