Фамилијата слушни апарати Oticon Siya е цела палета на апарати во различни стилови и бои (од канални, преку дискретни miniRITE до задушни – за поголеми оштетувања на слухот). Ги карактеризира технологија која порано беше достапна само за повисоката класа на слушни апарати.

Oticon Siya Ви овозможува:
- Полесно пратење на говорот во бучни опкружувања
- Одличен квалитет на звукот 
- Лесно бежично поврзување на уредите

Со подобрување на слухот се подобрува и квалитетот на Вашиот живот и на луѓето околу Вас. Oticon Siya овозможува слушање без напор, а со самото тоа и повеќе енергија за други работи. Уживањето во семејните вечери повеќе нема да биде проблем со Oticon Siya апаратите бидејќи јасно ќе го слушате соговорникот, дури и во ситуации кога повеќе луѓе зборуваат истовремено.

Доколку имате проблем со зуење во ушите, Oticon Siya исто така нуди решение. Неговата функција на пуштање пријатни звуци (Tinnitus SoundSupport) може да се контролира преку Oticon ON апликацијата во смисла на појачување или намалување на подршката за tinitus.

Со помош на Bluetooth технологијата и Oticon On апликациајта Вашиот мобилен телефон се претвара во далечински управувач за Вашите слушни апарати и со дополнитени уреди и кристално јасен звук можете без напор да гледате ТВ или да слушате музика.

(Пред употреба прочитајте го упатството! За намената и несаканите реакции на медицинското средство посоветувајте се со лекар или фармацевт.)