SI DËGJOJMË, KUPTIMI I DËGJIMIT DHE DËMTIMI

SI DËGJOJMË, KUPTIMI I DËGJIMIT DHE DËMTIMI

Çka është dëmtimi i dëgjimit? Humbja e dëgjimit nënkupton që keni ndjesi të zvogëluar ndaj zërave të cilat dëgjohen normal. Lloji ...

Më shumë
LLOJET E DËMTIMIT TË DËGJIMIT

LLOJET E DËMTIMIT TË DËGJIMIT

Dëmtimi i dëgjimit ndryshon nga dëmtimi i shikimit.

Më shumë
SIMPTOMET E DËMTIMIT TË DËGJIMIT

SIMPTOMET E DËMTIMIT TË DËGJIMIT

Në bazë të përvojës sonë shumëvjeçare. këtu kemi numëruar disa situata që tregojnë se mund të ketë dëmtim të ...

Më shumë
PSE DUHET TA TRAJTONI DËMTIMIN E DËGJIMIT

PSE DUHET TA TRAJTONI DËMTIMIN E DËGJIMIT

Reagimet më të shpeshta ndaj njohurive të dëmtimit të dëgjimit janë: REFUZIM- ndjenja që njerëzit rreth jush duhet të flasin më me zë ...

Më shumë
 SI TA MBROJMË DËGJIMIN

SI TA MBROJMË DËGJIMIN

Të zvogëlojmë zërin (televizorit, telefonit, MP3 player, radio...)  të largohemi nga burimi i zhurmshëm, të mos jemi prezent në tinguj mbi 85dB ...

Më shumë
TINITUS - FISHKËLLIM NË VESHË

TINITUS - FISHKËLLIM NË VESHË

  Tinitus është zë të cilin vetëm ju e dëgjoni. Mund të lajmrohet si pëshpërimë, murmurimë ose bumllimë. Tek disa njerëz ...

Më shumë