При изборот на слушни апарати информирајте се добро за сите важни детали. Ова се некои од најважните прашања на кои ќе добиете одговори кога ќе не посетите.

  • Кој модел најмногу би ми одговарал и зошто?
  • Што се е опфатено во цената на слушниот апарат?
  • Дали поголема цена на слушниот апарат значи и поголем квалитет?
  • Колку е гаранцијата на слушниот апарат и што се опфаќа?
  • Дали ви е достапен сервисот и резервните делови?
  • Како правилно да се одржуваат слушните апарати?
  • Колку често е потребно да се прави контрола на слухот и на слушните апарати?
  • Што се може да се направи ако дојде до промена на состојбата на слухот?
  • Што можете да очекувате од апаратите?

 

Заслужувате да слушате најдобро што можете, а слушниот апарат ќе Ви помогне во тоа. Ќе можете повторно да уживате во секојдневните активности на работа, во кругот со роднините и пријателите без страв дека ќе се почувствувате исклучено.